Piata transferurilor in vara lui 2012

Sezonul de transferuri din vara aceasta (2012), nu se anunta la fel de spectaculos precum precedentele sezoane de transferuri. Daca in urma cu ceva timp, in Primera Division, erau transferuri de genu Cristiano Ronaldo la Real Madrid, sau Kaka la Real Madrid, in acest sezon, aici nu s-au facut transferuri importante.

Conform http://msn.foxsports.com, Barcelona a cheltuit 13 milioane de €, cel mai important transfer pana in momentul de fata fiind Jordi Alba de la Valencia. Marea rivala, Real Madrid, nu a cheltuit niciun ban pe transferuri, insa acestia au castigat de pe urma transferurilor aproximativ 17.3 milioane de €.

Ceva mai bine surau miscat cei din Premier League, aici fiind ca intotdeuna sume mai mari in urma transferurilor. Arsenal a cheltuit 43.5 milioane de €, in urma unor transferuro precum Lucas Podolski, Cazorla, Olivier Giroud.


Chelsea este ''campioana'' in Premier League la capitolul transferuri, acestia cheltuind, nu mai putin de 101.2 milioane de €, pentru achizitonarea de jucatori precum Oscar (Internacional, 32 milioane de €), Hazard (Lens, 40 milioane de €), G.Cahill (Bolton, 8.4 milioane €) sau Marco Marin (Werder Bremen, 9.8 milioane €). Acestia au incasat de pe urma transferurilor doar suma de 5 milioane de €, din vanzarea lui Alex la PSG.

Liverpool a achizitionat 3 jucatori in aceasta vara: Fabbio Borini, J.Allen, D.Ward, cheltuind in urma acestora 32.4 milioane de €, avand plecari precum D. Kuyt la Fenerbahce, Fabio Aurelio la Gremio, Aquilani, care nu s-a adaptat, fiind cumparat de Fiorentina.

Campioana Manchester City a achizitionat un singur jucator, portarul roman Costel Pantilimon, cu suma de 2.3 milioane de
€. Echipa rivala din acelasi oras, Manchester United, au achizitionat jucatori in valoare de 22.5 milioane de € (S.Kagawa, N.Powell, F.Veseli).

In Ligue 1 lucrurile nu sau miscat foarte tare, decat pentru cei de la PSG, care au facut transferuri in valoare de 120 de milioane de €. Acestia au achizitionat jucatori precum Lavezzi, Ibrahimovic, Alex, T.Motta, Maxwell, Thiago Silva sau Verratti.

In Serie A, Inter Milan a facut transferuri in valoare de 30 milioane de €, achizitionand jucatori precum Guarin, Palacio, Mudingayi, Handanovic sau Juan de la Internacional.

Juventus a cheltuit 52.7 milioane de € pe transferuri. Acestia au achizitionat pe Lucio (Inter Milan), P.Pogba, M.Isla, M.Caceres, insa acestia au incasat aproape jumatate din cat au cheltuit pe transferuri, 21 milioane de €.
Cea mai castigata de pe urma transferurilor pare a fi AC Milan, care a cumparat jucatori de 6 milioane de € si a vandut peste 60 de milioane de €. AC Milan incearca reintinerirea echipei, prin urmare, o serie de jucatori au parasit echipa: Seedorf, Inzaghi, Gatusso, Dida sau Nesta.